MONIN CUP 2024 – LOW IS MORE - Regelsæt
Velkommen til MONIN Cup – En spændende bartenderkonkurrence designet til at udfordre dine mixologiske kompetencer og bartenderevner.
I en verden, der omfavner No/Low ABV-trenden vil vi gerne inviterer unge og talentfulde bartendere, til at dyste i at skabe alternative, innovative og uforglemmelige cocktails.
Som konkurrence udfordrer vi jer til at løfte jeres cocktailkreationer ud over bare smag og ind i fortællingens rige. Kreativitet vil være et vigtigt parameter, og udfordrer dig til at tænke uden for de traditionelle tankegange.
1. Kandidater
Deltagerkrav
For at kunne deltage i Monin Cup kræves det, at deltagerne opfylder følgende kriterier:
- Deltagere bør enten være professionelle bartendere eller i gang med en bartenderuddannelse
- Aldersgrænsen for at deltage i MONIN CUP er 27 år (Alle deltagere må tidligst være født i 1997 eller senere).
- Skal have indsendt sin cocktails opskrift inden den 01.08.2024.
- Hver deltager er forpligtet til at bruge den nøjagtige drikkeopskrift, de indsendte før tilmeldingsfristen (01.08.2024), og ikke foretage nogen ændringer eller tilpasninger, da dette vil resultere i fratagelse af point eller diskvalifikation fra konkurrencen.
- Det forventes, at cocktailen skal kunne præsenteres på engelsk.
Udover at indsende sin opskrift, skal dette ske i forlængelse af annoncering på social media (Instagram, Facebook) hvor man “tagger” konkurrencen. Tag:
- @monin_danmark
- @Bartender_dk
Hashtag: - Monincup2024DK
Adfærdskodeks
Monin kræver, at alle deltagende er ærlige i deres opførsel og respekterer meningerne og kulturen hos de deltagende og alle andre involverede parter i konkurrencen.
En deltager er en ambassadør for bartenderfaget og ikke kun for den restauration de repræsenterer, men også for bartenderhåndværket. En deltagers interaktion med publikum såvel som andre professionelle aspekter afspejler sig meget på det globale bartenderfællesskab.
Venligst respekter dette ansvar.
Alle deltagere forventes at være dedikerede til at forfølge drikkevareekspertise og opfordres til at dele information og viden blandt hinanden for at forbedre bartenderhåndværket.
Konkurrencekomitéen forbeholder sig retten til at afvise enhver deltager, opskrift eller opskriftsnavn, hvis det anses for at indeholde uacceptabelt sprogbrug eller i strid med adfærdskodekset.
Generelle Retningslinjer
Ved tilmelding af denne konkurrence giver du samtykke til at Monin må tage billeder/video af dig på dagen samt bruge dine opskrifter i promoveringsformål i forbindelse med begivenheden efterfølgende.
MONIN ønsker at tage, reproducere og bruge fotos eller videoer af begivenheden til promoveringsformål i forbindelse med begivenheden. Som en del af deltagerens deltagelse i
Konkurrenceformat og tider
Prep
Deltagere vil have 10 minutter i forberedelsesområdet til at forberede deres garnish, finjustere deres ingredienser og sikre, at alle aspekter af deres drink er klar til præsentation (garnish kan forberedes på forhånd).
Station prep
Når konkurrencen begynder, vil deltagerne have 3 minutter til at opsætte deres station.
Eksekvering
Efter nedtællingen vil de have 10 minutter til at forberede og præsentere deres cocktail, forklare deres tanker/inspiration og forbindelse til konkurrencens tema. Fire identiske portioner af cocktailen vil blive forberedt, hvoraf tre vil blive serveret til dommerne og en til fotografering eller udstillingsformål.
Nedtagning
Endelig vil deltagerne have 2 minutter til at rydde op i deres station og returnere alt udstyr og ingredienser til deres oprindelige placeringer.
Deltagerrækkefølge
Rækkefølgen, hvori deltagerne vil præsentere deres cocktail, vil blive annonceret på dagen for konkurrencen. – Deltagerne forventes at skulle kunne præsentere sin kreation i tidsrummet fra 13:00 til 17:00.
Deltagere skal være i forberedelsesrummet 30 minutter før deres tildelte tidspunkt. Enhver deltager, der ikke er på scenen ved starten af deres 3 minutters forberedelsestid, kan blive diskvalificeret.
Dommerne
Dommerne til konkurrencen vil blive udvalgt af konkurrencekomiteen og Monin. Det kan forventes at dommerjuryen kan bestå af MONIN-ambassadører, brancheprofessionel fra barscenen og lignende fagfolk med erfaring fra lignende konkurrencer.
Dommerjuryen vil analysere alle aspekter af deltagerens præstation: effektivitet, færdigheder hos deltageren, udseende, aroma, smag, sammenhæng med konkurrencens tema og storytelling.
Overskridelse af tidsgrænserne føre til fratagelse af point.
Regler & Bestemmelser
Generelle overvejelser
Når opskriften er indsendt, vil konkurrencekomitéen fortælle, hvilke ingredienser der kan stilles til rådighed, og hvilke der skal medbringes af deltageren. Nogle ingredienser er muligvis ikke tilgængelige på konkurrencelokationen, så sørg for, at dette tages i betragtning. – Fra tidligere erfaringer er det en god ide at medbringe alt der skal bruges til jeres cocktail i tilfælde af mangler, menneskelige fejl eller produkter der er midlertidigt utilgængeligt så i er sikre på i kan fremføre præcist den cocktail i har indsendt.
Deltagerne skal medbringe deres egne glas eller lignende serveringsgenstande som de har brug for, og sørge for, at der er nok til de 4 drinks, der skal tilberedes. Deltagerne rådes til at medbringe deres eget udstyr til at tilberede deres drink og pynt (Jigger, shaker osv.).
Det er deltagerens ansvar at sikre, at de har det ønsket udstyr til at skabe jeres cocktails med..
Opskrift- og ingredienskrav
Det kræves for at stille op til Monin Cup at cocktailen skal indeholde mindst 10 ml af et MONIN-produkt.
Følgende produkter kan der vælges mellem
- Le Sirop de MONIN
- Le Concentré de MONIN
- Pure by MONIN
- Le Fruit de MONIN
- La Liqueur de MONIN.
Cocktailen må gerne indeholde flere MONIN-produkter.
Hjemmelavede sirupper, cordials eller lignende produkter skal være baseret på MONIN-produkter. For eksempel hvis en deltager stiller op med en hjemmelavet “Ananas og karrysirup” skal siruppen være en blanding af MONIN Ananassirup og karrypulver.
Hvis der bruges en hjemmelavet sirup, cordial eller tilsvarende produkt, skal et ikke manipuleret MONIN-produkt også inkluderes i opskriften.
Hjemmelavede sirupper er forbudt, hvis der findes en identisk smag i MONIN-sortimentet.
Deltagerne er frie til at inkorporere enhver spiselig ingrediens fra mærker, der ikke konkurrerer med MONIN (sirupper, puréer eller likører) i deres opskrifter. Antallet og mængden af ingredienser, der bruges, er ubegrænset, så længe de er sikre at indtage.
Kun 1 hjemmelavet ingrediens er tilladt pr. deltager, men den skal opfylde følgende kriterier:
Alle hjemmelavede komponenter skal være grundigt forklaret, inklusive opskriften, og indsendes på tilmeldingsformularen før ansøgningsfristen.
Pynt kan være spiseligt eller ej, hvis de er i overensstemmelse med Cocktail eller temaet for konkurrencen.
Dette års tema lægger vægt på den voksende popularitet af No/Low ABV cocktails, Det er derfor et krav den endelige drinks alkoholindhold må maksimalt have et ABV på 8% før fortynding.
Enhver drink indsendt med et ABV, der overstiger 8% før fortynding, vil blive diskvalificeret fra den endelige konkurrence.
Resultatsamling og annoncering
Når alle deltagere har præsenteret deres cocktail, vil dommerjuryen samle alle point og bestemme rangeringen af alle deltagere. Komitéen vil dobbelttjekke alle resultaterne for at undgå fejl.
Vinderen af den regionale Monin Cup
Vinderen af den regionale Monin Cup vil have mulighed for at deltage i den internationale finale.
Vinderen af hvert lands Monin Cup vil få chancen for at repræsentere sit hjemland ved den internationale Monin Cup i Frankrig. Ved den internationale konkurrencen skal vinderen præsentere den samme cocktail, de præsenterede ved deres lokale Monin Cup. Det er afgørende at holde sig til temaet gennem konkurrencestadierne for at sikre konsistens og fair spil.
Konsistens i tema fortolkning garanterer en glat overgang fra lokale til globale stadier, hvilket giver deltagerne mulighed for at vise deres cocktail ekspertise på en international skala.
Hvis dette ikke overholdes, vil vi ikke være i stand til at byde en deltager velkommen, hvis opskrift ikke er i overensstemmelse med disse regler og bestemmelser.